x  

 

 

Centrul de sprijinire tehnologica CAD/CAM

Firma TechnoCAD S.A. a fost infiintata in anul 1998, cu scopul de a administra pe baze comerciale patrimoniul Centrului de sprijinire tehnologica CAD/CAM, obiectiv realizat in cadrul unui proiect finantat prin programul PHARE FIDEL (Fondul de sustinere a Initiativelor de Dezvoltare Economica Locala), derulat prin Fundatia Centrul pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii Maramures (CDIMM Maramures).

Etapele premergatoare realizarii si implementarii acestui proiect au fost:
- infiintarea in 1994 a Laboratorului de Proiectare Asistata de Calculator in Universitatea de Nord Baia Mare;
- realizarea in 1995 de contacte cu Universitatea Politehnica Bucuresti, cu companiile Fast-2000 S.R.L. si A&C INTERNATIONAL S.A., distribuitor national al Autodesk in Romania;
- infiintarea in 1996 a Centrului de Instruire Autodesk la Universitatea de Nord Baia Mare;
- crearea in 1997 a Grupului de Initiativa "TechnoGRUP";
- constituirea Consortiului Local Nord-CAD Baia Mare, in urma unui studiu de opinie, care a evidentiat interesul deosebit privind obiectivul propus, avand ca scop sustinerea infiintarii Centrului de sprijinire tehnologica CAD/CAM la Baia Mare.

Consortiul local Nord-CAD a fost format din 25 de institutii, organizatii si firme, incluzând Prefectura Maramures, Primaria Baia Mare, Universitatea de Nord, Fundatia C.D.I.M.M. Maramures, aceasta din urma fiind responsabila de realizarea proiectului.

Componenta consortiului acoperea 73% din activitatea de proiectare zonala si 100% din activitatea teritoriala de evidenta si sistematizare. Resursele financiare necesare pentru implementarea proiectului au fost asigurate in proportie de 40% prin contributia locala a Consortiului Nord-CAD si 60% prin contributia programului PHARE al Uniunii Europene.

Personalul initial a fost selectat la nivel local, in Baia Mare existând peste 20 specialisti autorizati Autodesk dintre care in urma unui concurs de selectie foarte sever, 10 au fost cotati la nivel inalt.

Centrul de sprijinire tehnologica a avut inca de la infiintare patru directii de baza, structurate astfel: departamentul CAD/CAM, departamentul GIS, departamentul Multimedia si departamentul Training.

Actionariatul firmei TechnoCAD S.A. este format din 11 persoane juridice si 20 persoane fizice, membri ai Consortiului Local sau sustinatori ai proiectului, iar Consiliul de Administratie este ales pentru mandate de 3 ani, membrii fiind persoane juridice reprezentate printr-o persoana desemnata.

ACTIONARI PERSOANE FIZICE

Radu BIG
Zoltán BORDÁS
Horia Alexandru CIOBAN
Claudia Lucia COCOSILA
Octavian COSMA
Radu Iacob COTETIU
Cristian DASCALESCU
Nicolae LAZIN
Mircea LOBONTIU
Arpad Laszlo MARES
Stefan MARIS
Mirel MIHALI
Petre MITRU
Melania MURESAN
Nicolae Coriolan DASCALESCU
Vlad Tudor PASCU
Iudita POP
Francisc TANKOCZI
Zoltan SRAUM
Vasile STIRU

CONSILIUL DE ADMINISTRATIE

ANALECCO S.R.L. - membru
reprezentata prin: Iosif Cornel KAMENICZKI
FUNDATIA CDIMM Maramures - Presedinte
reprezentata prin:
Nicolae Coriolan DASCALESCU
CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE Maramures - membru
reprezentata prin: Florentin Nicolae TUS
MARCO MODUL S.R.L. - membru
reprezentata prin: Vasile STIRU
MULTINET S.R.L. - membru
reprezentata prin: Petre MITRU

 

 

 

 
x
   
x    
x    
x    
     
     
     
       
   
 
x
   
 
x
   
         
 
PARTENERI
               
                 
t
t  
t
 
t
  t  
t
 
                   
 
t
 
t
 
t
  t   t  
t